
Förberedelser: 12 minuter, plus ca 1 timme i kylen.
Ingredienser:
200g chokladkakor (chocolate chip cookies)
100g mörk choklad med mintsmak
50g mörk choklad
50g smält smör
200g philadelphiaost
200g mascarpone (vi hittade inte den så vi körde dubbla philadelphia)
50g strösocker
1 msk mintlikör eller pepparmyntextrakt (mintuu, ja sprit)
Gör såhär:
Lägg kakorna och mintchokladen i en matberedare eller mixer och kör till små smulor, (fungerar att bara mosa med en gaffel också). Blanda med det smälta smöret och tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Ställ in i frysen medan fyllningen görs.
Vispa samman philadelphiaost, mascarpone, socker, mintlikör i en stor skål. Rör ner 40 g krossad mörk choklad och bred ut blandningen över den kalla botten. Släta ut med baksidan av en sked.
Låt stå i kylen ungefär en timme.
Strö över resterande krossad mörk choklad över cheesecaken. Klar att ätas!
(Går att ersätta kakorna mot pepparkaksdeg och mintlikören med vit glögg.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar